GESCHIEDENIS & WERKPLAATS

...waar de actie is

De Geschiedenis

In 1969 zijn Wytze Postma en Franke Groen voor zich zelf begonnen onder de naam Postma en Groen. Beiden waren tot dan toe werkzaam bij de smederij en kachelspecialist van eigenaar Kuipers.
De smederij was destijds gevestigd op de Singel in het stadscentrum van Sneek.

Aanvankelijk was er voor Postma-Groen alleen klein staalwerk en reparatiewerkzaamheden. Maar in de loop der jaren werd echter de constructiebouw steeds belangrijker.

Door deze veranderingen op de markt en het steeds drukker worden van het Sneker stadscentrum werd besloten om een pand op het nieuwe industrieterrein aan de rand van Sneek te betrekken. In februari 1981 is het bedrijf verhuisd naar het huidige adres aan de Smidsstraat op het industrieterrein de Hemmen.

Na het overlijden van Wytze Postma heeft Franke Groen het bedrijf alleen voortgezet. Sinds 2008 is  Postma-Groen een familiebedrijf geworden en bestaat de directie uit Franke Groen en Fransyds Groen.

Er zijn momenteel 18 medewerkers actief met staalconstructies voor o.a. bedrijfsloodsen, kantoorgebouwen en de woningbouw. Ook het maken van trappen en hekwerken is een belangrijke activiteit van Postma-Groen. Verder richt ons bedrijf zich ook op alle in de bouw voorkomende werkzaamheden die in staal moeten worden uitgevoerd.

De kwaliteit van ons bedrijf wordt gewaarborgd met de certificaten voor de NEN-ISO 9001, NEN EN 1090 en de VCA normen. Deze certificering onderstreept het kwaliteitsniveau van ons bedrijf.

Postma-Groen is NEN-EN 1090-1 gecertificeerd tot de uitvoeringsklasse EXC3. De NEN-EN 1090-1 verwijst naar de NEN-EN 1090-2 waarin technische eisen voor staalconstructies staan.

Tevens zijn wij een erkend leerbedrijf voor leerlingen in opleiding.

Werkplaats

De bedrijfshal is ingericht met geautomatiseerde machines om diverse constructies vakkundig te kunnen produceren voor zowel de kleine staalconstructies tot middelzware staalconstructies. Postma-Groen heeft de beschikking over moderne lasapparatuur, lintzaagmachines en pons -knipmachines.

Verder hebben we de beschikking over universele buizenbuigmachines voor het maken van allerlei soorten hekwerken en leuningen.

Ook voor speciale toepassingen kan nog altijd gebruik worden gemaakt van ons smidsvuur dat af en toe wordt gebruikt voor het echte smeedwerk.